Kraftrikets Julefond 2023

Våre kunder har nominert verdige kandidater

Vi har fått hjelp fra våre kunder til å nominere/tipse oss om hvem vi bør gi støtte til gjennom Kraftrikets julefond, og det kom inn rekordmange forslag! Kraftriket gir i år bort 100.000 kroner til 10 unike prosjekter.

 

Her er oversikten over hvem som fikk midler i år.

 

Østerdalen:

Organisasjonen En hjelpende hånd Fjellregionen er blant organisasjonene som tildeles Kraftrikets julefond på 10.000 kroner i år. Midlene kommer ekstra godt med denne julen, siden foreningen nylig opplevde innbrudd i et av sine lagre – og ble frastjålet store mengder matvarer. Du kan lese mer her:
En hjelpende hånd Østerdalen

 

Askøy:

Organisasjonen Alternativ jul på Askøy arrangerer julaften for personer med ulik bakgrunn. Alle, uavhengig av alder, nasjonalitet og religion, er velkomne. Les mer: Gratis julaften Askøy

 

Hedmarken:

CRUX Hamartiltakene tilbyr oppfølging av personer som ruser seg daglig, og de som har kommet videre i sin rehabilitering. Behovene til deltakerne  er veldig forskjellige. Mange kommer hver dag blant annet for å spise, dusje, få råd/veiledning og være i et sosialt fellesskap. Vi tilbyr helsetjenester, kontaktformidling med hjelpeapparatet og har et stort fokus på ernæring. 10.000 kroner kommer utrolig godt med og skal i år gå til prosjektet matutdeling.

 

Modum og Sigdal:

Martine Skinstad- gratis julaften for innbyggere i Modum og Sigdal som ellers ville ha vært alene denne kvelden. Midlene skal gå til mat og drikke og i tillegg en liten julegave til alle som kommer. Martine er en ildsjel, og hun fortjener absolutt en påskjønnelse for den innsatsen hun gjør for andre.

 

Ringerike og Hole:

I Hønefoss var det kirkens bymisjon som fikk 10.000 kr i midler fra vårt julefond. Kirkens Bymisjon har ett allsidig tilbud. Mange blir overrasket når de blir kjent med størrelsen på Kirkens Bymisjon og det mangfoldige arbeidet de driver.

 

Valdres:

Valdres Gjestegard, også kalt «Fengselet» (fordi bygningen var et fengsel i gamle dager) i Aurdal, skal arrangere gratis julekveld for alle i Valdres som ikke har noen å feire sammen med, og som ønsker et fellesskap. Valdres Gjestegard har et stort engasjement for alle som føler seg ensomme i juletiden. Derfor tar de saken i egne hender og inviterer til julefeiring på Valdres Gjestegård. Midlene på 10.000 kroner skal gå til julefeiringen for alle i Valdres som har lyst til å bli med på julefeiringen.

 

Orkland:

I Orkland kommune går Røde Kors, sanitetsforeninga og menigheten sammen om Åpen julefeiring. Dit kan alle komme, som ønsker et et fellesskap med andre. 40 personer er påmeldt på julaften i år og det er veldig hyggelig Hele 19 frivillige sørger for å gjennomføre arrangementet. Det serveres tradisjonsrik julemiddag og alle som kommer får julegave. Ved hjelp av midler fra Kraftriket, får alle som trenger det transport til og fra arrangementet! 

 

Telemark:

Midlene har blitt tildelt Demenskoret Telemark. De startet opp etter motivasjon fra Tv serien som gikk på NRK i 2022. Det er et prosjekt som er utrolig viktig for de som blir rammet av sykdommen. Og midlene skal bli brukt til sosiale aktiviteter for koret.

 

Sogn:

Lærdal Frivilligsentral fikk tildelt 10.000 kroner. Noen av pengene ble brukt til en førjulskveld i kirkestua, der alle som kom fikk servert betasuppe og kake. Kvelden ble avsluttet med flott musikk og quiz. Det ble en veldig fin kveld for oppmøtte i fra lokalsamfunnet i Lærdal. Resten av pengene skal gå til noen som trenger litt ekstra hjelp i tiden før jul.

 

Rett frem Opplevelser:

Det er mange barn som gruer seg til jul. Mads Hansen har derfor satt i gang en spleis for organisasjonen Rett Frem. De jobber for å skape gode opplevelser og minner for livet til barn som har det tøft i Norge. Spleisen er med på å skape fokus på en av vår tids store utfordringer, nemlig barnefattigdom. Det er et tema som er svært vanskelig å kommunisere, nettopp fordi folk flest ikke kan tro at mange titusener av barn i Norge ikke har nok penger til å spise nok mat eller bo med verdighet. Spleisen gjør oss alle oppmerksomme på det Rett Fram jobber med hver eneste dag hele året. Kraftriket ønsker å bidra og gir 10. 000 kroner til dette prosjektet. Vil du lese mer om Rett Frem, klikk her