– Det aller viktigste er at vi utgjør en forskjell for de som har minst

Organisasjonen En hjelpende hånd Fjellregionen er blant organisasjonene som tildeles Kraftrikets julefond på 10.000 kroner i år. Midlene kommer ekstra godt med denne julen, siden foreningen nylig opplevde innbrudd i et av sine lagre – og ble frastjålet store mengder matvarer.

Det hele er fryktelig trist, sier leder Hege Merete Ydse Enget, om tyveriet som skjedde tidligere i november.

En hjelpende hånd Fjellregionen ble natt til lørdag 18. november frastjålet store mengder matvarer som skulle leveres ut til om lag 30 familier. Takket være næringslivet og frivillige som har engasjert seg og bidratt etter at innbruddet ble kjent, er det blitt samlet inn nok midler til å erstatte den stjålne maten. Episoden har likevel vært tøff å håndtere, erkjenner Enget.

– Vi skulle ønske at de som stjal isteden hadde henvendt seg direkte til oss. Vi hadde helt klart hjulpet dem med å skaffe matvarer, hvis de trengte det.

 

– Hjelper de som sliter med å få endene til å møtes

En hjelpende hånd Fjellregionen er en veldedig organisasjon som har lang erfaring med å hjelpe mennesker i ulike livssituasjoner. Organisasjonen ble formelt stiftet i 2020, men Enget forteller at man har vært i drift i mange år før dette.

Organisasjonen består av et engasjert styre på syv personer, i tillegg til om lag 30 tilknyttede frivillige medarbeidere. Disse tilbyr hjelp til de som har minst.

– Disse personene har minst av penger, minst av sosialt nettverk og minst av hyggelige aktiviteter. Mange er ensomme. Hjelpearbeidet vårt varierer noe. Vi deler blant annet ut mat annenhver uke, og vi hjelper noen ut i aktivitet. Noen har også fått uforutsette utgifter, for eksempel en tannlegeregning, som de trenger hjelp til å få håndtert.

«Vi har sett en kraftig økning av arbeidsuføre, enslige og minstepensjonister som trenger hjelp som følge av økte levekostnader i samfunnet.»

– Hvor stor hjelpekapasitet har dere?

– Per nå hjelper vi rundt 250 personer. Noen som henvender seg til oss har allerede søkt hjelp via andre instanser først. Vi hjelper de som av ulike grunner sliter med å få endene til å møtes. Behovet for denne typen hjelp er stor her i Fjellregionen, sier Enget, og forklarer:

– Vi har sett en kraftig økning av arbeidsuføre, enslige og minstepensjonister som trenger hjelp som følge av økte levekostnader i samfunnet. Dyrere strøm, økte renter og høye matvarepriser gjør at mange flere sliter. Det er tøft å høre historiene deres og være vitne til alle skjebnene der ute. Samtidig er det fint å kunne hjelpe. Det aller viktigste er jo at vi utgjør en forskjell for de som har minst. For noen er vi selve håpet.

 

En hjelpende hånd Fjellregionen er vinner av Kraftrikets julefond i 2023. Organisasjonen deler ut matvarer og hjelper personer som av ulike grunner sliter med å få endene til å møtes.

UVURDERLIG HJELP: Organisasjonen En hjelpende hånd Fjellregionen tilbyr hjelp til de som har minst, og deler blant annet ut matvarer til familier som sliter med å få endene til å møtes. – For noen er vi selve håpet, sier leder Hege Merete Ydse Enget.

 

Kraftrikets julefond – et kjærkomment bidrag før jul

Enget forteller at Julefondet fra Kraftriket på 10.000 kroner kommer godt med når En hjelpende hånd Fjellregionen nå går en travel tid i møte frem mot jul. Organisasjonen får ingen støtte fra myndighetene, men er fullt og helt avhengig av frivillighet og tilskudd.

– Julefondet gjør det helt klart lettere for oss å komme i mål før jul. I tiden som kommer vil vi ha fokus på å samle inn mat og julegaver, slik at de som ikke har så mye også skal få en fin julefeiring. Tilskuddet fra Kraftriket er derfor et kjærkomment bidrag som vi er veldig glade og takknemlige for.

– Hva vil dere ha fokus på nå i tiden frem mot jul?

– I forbindelse med julen har vi satt opp såkalte «ønsketrær» rundt omkring på ulike kjøpesentre, kommunehus og matbutikker. Dette er juletrær som er pyntet med hjertelapper. På hjertelappene står det skrevet konkrete julegaveønsker fra store og små i Fjellregionen. Her kan man altså glede noen som ikke har så mye, med noe de virkelig ønsker seg til jul. Vi håper at mange vil plukke med seg et hjerte fra ønsketrærne i tiden som kommer og bidra med julegaver, avslutter Hege Merete Ydse Enget.

 

Kraftrikets julefond består av 10.000 kroner som hvert år deles ut til et formål eller en organisasjon som gjør noe positivt for andre i forbindelse med julen. Julen 2023 er En hjlpende hånd Fjellregionen blant vinnerne av Julefondet.

ØNSKETRÆR: – Julefondet fra Kraftriket gjør det helt klart lettere for oss å komme i mål før jul, sier Hege Merete Ydse Enget. Organisasjonen oppfordrer alle som har mulighet til å plukke en hjertelapp med et juleønske fra et av ønsketrærne som er plassert ut flere steder i Fjellregionen.

 

Vil du vite mer om En hjelpende hånd Fjellregionen eller gi et bidrag?

På organisasjonens Facebookside finner du kontaktinformasjon og mer informasjon om organisasjonen.

 


Kraftrikets julefond består av 10.000 kroner som hvert år deles ut til et formål eller en organisasjon som gjør noe positivt for andre i forbindelse med julen. Julen 2023 deles julefondet ut i ti av Kraftrikets lokalområder.