Kraftriket – din lokale strømleverandør

Verdiskapning lokalt

Kraftriket er utviklet for å ta vare på det lokale – verdiskapning i form av arbeidsplasser og engasjement lokalt. Selve fundamentet i Kraftriket er lokal tilstedeværelse, og ved å være til stede opplever kundene at vi er mer tilgjengelig og en samarbeidspartner for lokalt engasjement.

Vi ønsker å ta opp kampen i et hardt konkurranseutsatt marked og være en motvekt til andre aktører i bransjen som velger å gå den andre veien.

Kraftriket består av de tidligere strømsalgsvirksomhetene til Flesberg Elektrisitetsverk, Nore Energi, Orkland Energi, Midt-Telemark Energi, Stange Energi, Ringerikskraft, Valdres Energi, Midtkraft, Nord-Østerdalen Kraftlag, Lærdal Energi, Sør-Aurdal Energi og Krødsherad Energi.

Kraftriket er godkjent gjennom sertifiseringsordningen Trygg Strømhandel, Miljøfyrtårnsertifisert og sertifisert gjennom Great Place To Work.

For å komme i kontakt med oss klikk her.

Kraftriket AS
Valdresvegen 13
2900 Fagernes
Org. nr. 975991512

 

trygg stromhandel      miljøfyrtårn      GPTW

 

Kraftriket + Polar Kraft + Smart Energi = Yve

I august 2021 slo Kraftriket sin strømsalgsvirksomhet sammen med det nordnorske strømselskapet Polar Kraft, og ble dermed ett av Norges største og ledende strømselskap. Kraftriket og Polar Kraft etablerte i den forbindelse et felles eierselskap – strømkonsernet Yve AS. Fra 1. januar 2023 ble også Smart Energi i Fredrikstad en del av Yve, og samlet har konsernet over 200 000 kunder over hele landet. Tilstedeværelse lokalt er selve fundamentet for de tre datterselskapene og alle lokale kontorer består.

Kraftriket, Polar Kraft og Smart Energi består som selvstendige kommersielle datterselskap og merkevarer, der kundene fortsatt skal ha sitt kundeforhold hos sin lokale strømleverandør.

Til sammen er nærmere 95 ansatte fordelt på kontorer på Fagernes, Ulefoss, Stange, Hønefoss, Vikersund, Tynset, Rødberg, Noresund, Fannrem, Lærdal, Fredrikstad, Svolvær, Stokmarknes, Andenes, Sortland, Narvik, Ballangen, Harstad, Fauske og Bodø.

Eiere av Yve AS er de samme lokale energiselskapene som tidligere var eiere av henholdsvis Smart Energi, Kraftriket og Polar Kraft. Her kan du lese mer om Yve AS.

 

Åpenhetsloven

Vi i Kraftriket tar vårt samfunnsansvar på alvor, og er i gang med å implementere Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (Åpenhetsloven) i virksomheten. Vi jobber med Åpenhetsloven gjennom Yve konsern. Du kan lese mer ved å klikke her.