2021 byr på stadig nye rekorder i strømforbruk

Torsdag 4. februar brukte vi mer strøm enn noen gang tidligere i Norge. Rekorden kommer bare uker etter forrige forbruksrekord i januar.

Mellom klokken 8 og 9 registrerte Statnett et strømforbruk på 25.146 megawattimer (MWh). Det er 610 MWh mer enn forbruksrekorden som ble satt i januar.

Statnett sier at flere rekorder har blitt slått de siste ukene. Det kalde været som har vart en stund er en viktig grunn til at forbruket nå er høyt, men det høye forbruket skyldes ikke bare kulden. Det er også resultat av økt elektrifisering av samfunnet, både innen transport og industri, og en vridning bort fra fossile brensler til oppvarming – der oljefyring ble forbudt fra 2020.

Flere rekorder på kort tid
15. januar kunne Statnett melde at nordmenn aldri før hadde brukt mer strøm samtidig. Det ble registrert en topp på 24 536 megawattimer, tilsvarende forbruket til ca. 24 millioner panelovner. Før det må vi tilbake til 2016 for å finne forrige rekord.

Januar bød også på rekordstor kraftproduksjon hvor det i løpet av én time ble produsert 27 698 MWh med elektrisk kraft i Norge.

– Det er tydelig at dette er en vinter med stort strømbehov. Vi kan ikke utelukke at det kan komme flere rekorder dersom vinteren fortsetter å være kald sier Statnett.

Saken er hentet fra Statnett