Nå får Grand mest i Salten

Grand Bodø har vært flaggskipet for damefotball i Nordland. Nå stakes en ny kurs ut.

Bilde over: F.v.: Esperance, Lea Brekic (13) og Louise Dreyer (13)

Sammen med Fløya fra Tromsø og Medkila fra Harstad er Grand Bodø de eneste nordnorske klubbene som har spilt på øverste nivå i Norge. I dag er klubbens A-lag på nest øverste nivå – med en base av unge og talentfulle nordlandsjenter.

Men snart er eventyret over. Bodø/Glimt skal ta over toppsatsingen og jentene skal skifte fra rødt til gult. For Grand Bodø betyr dette en ytterligere satsing på å være en samfunnsaktør. – Vi er allerede godt i gang, med flere prosjekter som vi er stolte av. Nå er målet fremover å finne flere prosjekter, sier daglig leder Erlend Aasbøl.

Da gjør det godt med over 40.000,- kroner utbetalt – og status som klubben med mest støtte fra Kraft til Idretten i hele Salten.

Grand_IL_utbetaling_idrettstotte_trening

Foto: Atle Idsøe Hansen, FFO, var ansvarlig for dagens trening, som foregikk ute i det fine vinterværet.

 

Nytt prosjekt

Lea Brekic (13) og Louise Dreyer (13) tar valgfaget Fysisk aktivitet og helse (FYSAK), et fag som skal motivere til bevegelsesglede og interesse for fysisk aktivitet og kosthold. I samarbeid med Grand Bodø blir elevene kurset som aktivitetsledere. Og de får praktisk erfaring gjennom å ha timer med SFO-elever ved barneskoler i Bodø.

– Et veldig bra prosjekt, og det er veldig lærerikt for oss å ha ansvar for dagens trening. Ikke minst er det veldig gøy, sier Lea og Louise.

– Et topp prosjekt for oss. Her utdanner vi fremtidens trenere. Samtidig som vi gir de yngste et innblikk i hva vi i Grand kan tilby, sier daglig leder Erlend Aasbøl – som i år har sett at klubben har utdannet over 30 unge aktivitetsledere.

Han mener at idrettslag i mye større grad kan spille en rolle i samfunnet.

– Det handler om å gi ungdom et skikkelig aktivitetstilbud. Og det handler om folkehelse. Jeg er overbevist om at samfunnet vil spare enormt med penger, hvis vi klarer å aktivisere flere mennesker, sier han.

 

Fun Friday

Et annet prosjekt Grand Bodø står i spissen for, er Fun Friday. Hver fredag åpner klubben Bankgata Flerbrukshall og lar ungdom mellom 13-19 bruke hallen. Tilbudet er gratis og klubben stiller med 2-3 aktivitetsledere.

– Hallen deles i tre og ungdommene får holde på med det de vil. Fotball, basket eller andre ting, sier han.

Målet er å gi ungdommene et tilbud utover å henge på kjøpesentrene på kveldstid.

– Vi mener jo at det viktig for ungdommene å ha en idrett å holde på med. Det minsker både fysiske og sosiale utfordringer, sier han.

Nettopp derfor er det også svært viktig å holde avgiftene for å være medlem nede.

– Derfor er det fantastisk for oss å få Idrettstøtte. Det er med på å finansiere vår drift, som gjør at vi har tid og mulighet til å sette i gang nye prosjekter. Både til aktivitetsleder-kursene og Fun Friday støttes vi av aktører som Gjensidige-stiftelsen, Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge og Bodø Idrettsråd. Gjennom sunn drift i klubben får vi kapasitet til å finne prosjekter og sørge for at de blir finansiert, avslutter Aasbøl.

 

Bærekraftige lokalsamfunn

– Det varmer våre hjerter at en klubb som Grand virkelig får uttelling på Idrettsstrøm. Vi i Kraftriket og vårt søsterselskap Polar Kraft er utrolig opptatt av bærekraftige lokalsamfunn. Og selv om det er flott å skape toppidrettsutøvere og å drive godt, er det dette samfunnsengasjementet som virkelig betyr noe, sier Frode Schjenken Jensen i Polar Kraft.

frode.schjenken.jensen_trening

Foto: Frode Schjenken Jensen, Polar Kraft.