Kraftriket Julefond- går til de som hjelper andre.

Årets beste tid for mange. For andre den aller tøffeste.

Heldigvis har vi over hele Norge aktører som ønsker å gjøre noe med dette. Som bruker av sin tid og sine midler for å gjøre juletiden bedre. For store, og for små.

På tampen av året vil vi i Kraftriket hedre de som hjelper andre, og deler til sammen ut 80.000 kroner til åtte unike prosjekter. Julen er tid for ettertanke, inkludering og samhold. Derfor ønsket vi hjelp fra våre følgere på sosiale medier til å finne kandidater til Kraftriket Julefond i desember. Responsen var enorm, her er oversikt over de som fikk midler i våre lokalområder.

Stange:
Matutdelingen i Stange gjør en fantastisk jobb og deler ut gratis mat til alle som trenger. Innsatsen fra de frivillige er beundringsverdig og betyr så mye for mange. Vi er glad for å hjelpe med ekstra midler.

Østerdalen:
En hjelpende hånd i Nord Østerdal drives av ildsjeler som bruker all sin tid på å hjelpe andre i fjellbygda si. Flere og flere sliter og verdien i dette arbeidet er så viktig.  175 familier i Østerdalen får idag hjelp med blant annet mat.

Modum og Sigdal:
Hjerterommet,
bare navnet sier alt. Dette er en gjeng som virkelig brenner for at andre skal få en litt bedre hverdag og få lyspunkt i hverdagen. De samler inn klær, sko og også leker til de som trenger hjelp.

Ringerike / Hole
Vi ser en stor økning i antall mennesker som trenger hjelp og Matudelingen i Hønefoss er en av de som fikk midler. De som jobber frivillig  legger ned masse tid og energi på å hjelpe lavinntektsfamilier med barn under 18 år slik at de får mat og får mettet små og store mager.

Modum Røde Kors
Barnehjelpa i Modum sørger for matkasser til lavinntekstfamilier før jul.  Som ellers i landet ser vi at det er flere og flere barnefamilier som sliter med å få endene til å møtes. I Røde Kors jobbes
det hver dag nå før jul, for at flest mulig  skal få i seg god og sunn mat.
Vi er glad for å glede Røde Kors med litt ekstra midler før jul.

Valdres
Stabburshella er et værested som har rom for alle som trenger å møtes. Både i hverdagen og nå når høytiden kommer.  Vi trenger slike møteplasser, mer enn noen gang før. Her føler alle seg sett og Stabburshella er absolutt verdig midler fra julefondet 2022.

Sogn
Vi heier på frivillighet og lokalt engasjement. Frivilligsentralen i Sogn, gjør en stor og flott innsats som blir satt pris på av mange i lokalsamfunnet.

Orkland

I Trøndelag bor en fantastisk alenemor som driver organisasjonen Hjelp Mæ å hjelpe.  Hun driver denne organisasjonen helt alene og gjør så mye for mange. Hun fortjener absolutt å bli satt pris på selv også, og fikk dermen 10.000 kroner fra Kraftriket Julefond 2022.

Hjelp mæ å hjelpe