Kraftriket heier på lokalt engasjement!

 

Marthe Øyangen i Trondheim vil redde jula til de som ikke har det så godt. 

Alenemor Marthe Øyangen fra Trondheim har bygd opp sin egen hjelpesentral, hvor hun skaffer mat, klær og bruksting til vanskeligstilte. 

I 2014 opprettet hun nemlig Facebook-gruppa «Hjelp mæ å hjelpe – Trøndelag». Gruppen startet som julehjelp, men ble i 2015 stiftet som en organisasjon.  

– Vi har siden den gang hjulpet vanskeligstilte til jul og ellers i året, sier hun. 

Trist å være vitne til 

Det er trist å være vitne til alle som trenger hjelp i et av verdens rikeste land, forteller Øyangen. Spesielt rundt høytider. 

– Det er ekstra sårt i jula. Da er det så mye forventninger blant folk, og de som har dårlig råd havner enda tydeligere utenfor. 

Og det er dette organisasjonen hennes forsøker å gjøre noe med. Ved å dele ut julemat, julegaver og julekos, håper hun å spre julestemning i Trondheim. 

– Vi ønsker å hjelpe våre mottakere til å kjenne på julegleden igjen. De skal få slippe å gå rundt med høye skuldre i hele desember, og de skal slippe å slite med å sove fordi de ikke vet om de har råd til mat på bordet, sier hun og legger til: 

– Disse menneskene har mye bekymringer med seg hver eneste dag ellers, så de fortjener en måned der de bare kan kose seg og nyte. 

 

En verdig vinner  

Kraftriket har latt seg imponere over Øyangens engasjement, og belønner henne derfor med 10.000 kroner fra Kraftriket sitt julefondet, slik at enda flere kan få en finere julefeiring. 

 Marthe er ei fantastisk dame som driver denne organisasjonen og er så absolutt en veldig verdig vinner! Hun driver det uten profitt selv og hjelper folk over hele Trøndelag, så hun fortjener absolutt å bli satt pris på selv også, sier May Britt Andersen i Kraftriket. 

Øyangen forteller at støtten er gull verdt for organisasjonen, som nå kan handle inn både mat og julegaver til familier og enslige i nærmiljøet.  

– Med økonomisk støtte fra Kraftriket sitt julefond kan enda flere familier slippe flere av bekymringene sine, og de får mulighet til å nyte julen.