Gjør dette for å spare strømkostnader på hytta

Mange nordmenn eier eller leier hytter og fritidshus, enten på fjellet eller ved sjøen. Hyttelivet er en viktig del av vår kultur, og det er vanlig for oss å tilbringe ferier, helger og fritid på hytta. Under har vi har samlet noen gode tips som hjelper deg med å redusere strømregningen – uten at det går utover hyttekosen.

 

Hva bruker vi strøm til på hytta?

I dag er hytter ofte utstyrt med moderne fasiliteter som vaskemaskin, oppvaskmaskin, TV, datamaskiner og elektriske kjøretøy, i tillegg til oppvarming og belysning. Strømforbruket på hytter brukes hovedsakelig til oppvarming, belysning og varmtvann. Og flere kjører elbil og lader denne under hytteturen, noe som også får opp strømforbruket på hytta. Som kunde i Kraftriket kan du skaffe deg en elbillader med rentefri nedbetaling over strømregningen.

 

Spar penger ved å bruke strømmen når den er rimeligst

De fleste hytteeier er klar over at strømstøtten ikke gjelder for hytter og fritidsboliger. Dette gjør at det er enda viktigere å ha et bevisst forhold til sitt eget forbruk, og ikke minst vite hva strømprisen er til enhver tid. I Kraftriket-appen kan du enkelt følge med på forbruket ditt, og du kan se hva strømprisen er til enhver tid.

Smarte strømkunder kan spare mye ved bruke strøm når prisen er rimeligst. Kanskje bør du vente en time eller to med å sette på oppvaskmaskinen, eller sette bilen på lading. – Følg med i Kraftriket-appen!

Les også: Kom i gang med Kraftriket-appen

Lær deg Kraftriket-appens funksjoner.
I Kraftriket-appen har du full kontroll over strømforbruket ditt, du kan følge med på hva strømprisen er til enhver tid – og du har enkel oversikt over ditt kundeforhold.

 

Se strømforbruket på hytta i sanntid – spar penger på nettleien

Husk at det ikke lønner seg å bruke for mye strøm samtidig. Når man ankommer hytta setter vi gjerne på full varme, lager mat og lader bilen. Det kan bli dyrt. – Ved å fordele forbruket jevnere, vil «strømtoppene» bli redusert og det samme vil nettleien. Med tjenesten LIVE kan du se hva strømforbruket ditt er i sanntid, og du får varsling dersom strømforbruket ditt er høyt.

LIVE gir deg bedre kontroll og du kan gjøre tiltak for å redusere strømregningen din. Bestill LIVE i Kraftriket-appen.

 

Vedovn, panelovn eller varmepumpe?

Det er en deilig følelse å komme inn i en varm hytte etter en lang dag med skiturer. Valget av oppvarmingskilde spiller en avgjørende rolle for komforten på hytta.

Mens vedovn kan være en kostnadseffektiv løsning, kan det også være verdt å vurdere installasjon av en varmepumpe. Ved å erstatte gamle panelovner med moderne varmepumper, kan man ikke bare redusere kostnadene, men også nyte godt av smarte funksjoner som lar deg kontrollere varmen etter tid på døgnet.

Varmepumper er en energieffektiv og miljøvennlig løsning som passer godt for hytter, og kan bidra til å redusere strømforbruket betydelig, og du kan få inntil fem ganger mer varme for pengene enn med vanlige panelovner. Les mer om varmepumpe med rentefri nedbetaling over strømregningen.

hytte

 

Hvilken strømavtale bør jeg velge på hytta?

Det kan lønne seg å samle strømavtalene dine hos oss. Vi hjelper deg i gang med hva slags strømavtale som lønner seg ut ifra ditt behov. Ved å samle alle strømavtalene dine får du full oversikt i Kraftriket-appen. Her kan man blant annet følge med på hva strømprisen er til enhver tid, se forbruk og kostnader, hva strømstøtten blir (hjemme) og oversikt over faktura. Det er også enkel tilgang til alle dine kundefordeler.

Ring oss på: 321 41 000, eller send oss en e-post til kunde@kraftriket.no