Tørt og kaldt vær påvirker strømprisen

2021 har så langt vært relativt kaldt med påfølgende høye strømpriser. 

Det kalde været har medført høyere strømforbruk og dertil høye strømpriser. Vi har hatt perioder med timepriser på over 1 kr/kWh. Det kalde og tørre været har holdt seg og forsinket snøsmeltingen, noe som gjør at vi ser strømpriser rundt 50 øre/kWh (40 øre/kWh eks mva).

Vi har mye snø i fjellet og temperaturutviklingen vil være avgjørende for hvordan snøsmeltingen blir og dertil utviklingen på strømprisene.

Fyllingsgraden i Norge er noe høyere enn normalt på denne tiden, her ser du utviklingen over magasinfyllingen i Norge.

Slik kraftanalytikerne vurderer dagens situasjon, vil prisen for neste år bli høyere enn hva de kjøpes inn for i dag. Dette betinger at de innputt som inngår i analysen slår til med normalt vær og at produksjon går som normalt.  Dersom det blir veldig mildt, vindfullt og vått vil prisen kunne bli en god del lavere enn den ser ut til å bli i dag. Det vil også bli satt i drift nye kabler mot Storbritannia i løpet av høsten, dette gjør at prisen vil kunne stige.

Om du ønsker mer forutsigbarhet for din strømpris anbefaler vi deg å kontakte oss for en strømprat.  Våre selgere vil hjelpe deg å sammenligne ulike strømavtaler slik at du kan få en avtale du mener vil passe din bedrifts økonomi og forbruk best.