Natteravnene får støtte for viktig gatearbeid

I kampen for trygghet i Hamars gater har Natteravnene mottatt 10000 kr i støtte fra Kraftriket

– Dette er stort for oss. Det er fint å se at det arbeidet vi gjør blir verdsett, sier styreleder for Natteravnene i Hamar Helene Ottosson.

Siden 1990 har Natteravnene over hele landet jobbet for å gjøre bysentrum og nærmiljøet til trygge steder å være for alle.

– Vår visjon er at voksnes synlige tilstedeværelse reduserer vold og kriminalitet. Vi jobber for å oppnå positiv kontakt mellom ungdom og voksne, og å bidra til trygghet. Ungdommene i Hamar setter pris på at vi er til stede, og mange oppsøker oss for å slå av en prat, forteller Ottossson.

May Britt Andersen i Kraftriket forteller at de er imponert over det arbeidet Natteravnene gjør, og at de ser på organisasjonen som en viktig brikke i å gjøre Hamar til en bedre og tryggere plass å bo for ungdom.

– Natteravnene er godt synlige i bybildet og gir ungdom en ekstra trygghet når de er ute på kveldstid. Natteravnene er viktig for våre ungdommer og virkelig et initiativ vi syns det er viktig å støtte opp under dette, sier May Britt Andersen i Kraftriket.

Ønsker flere frivillige

­– Natteravnene Hamar er en dedikert gruppe frivillige som tar på seg ansvaret for å være til stede ute i nattelivet for å skape trygghet for de unge, sier Ottosen.

Hver kveld er målet å ha 12 Natteravner ute i Hamars gater. Selv om responsen har vært positiv, har det til tider vært utfordrende å få nok frivillige til å stille opp.

– Det har vært litt vanskelig de siste årene å få folk til å stille opp. Men i det siste har det vært en del bekymring rundt vold og kriminalitet, så interessen for Natteravnene har økt, forteller hun og legger til:

­– Det er utrolig givende å være Natteravn.

Fast møtepunkt

I Hamar er Natteravnenes gule tilhenger et synlig tegn på at det finnes voksne tilgjengelige for å hjelpe.

–­ Den gule tilhengeren har stått på samme plass i to år nå, og er vår faste møteplass. Dette stedet har blitt et slags symbol på trygghet for ungdommene i området, forteller Ottosson.

Støtten fra Kraftriket skal brukes til å kjøpe inn bord og stoler til oppmøteplassen, slik at den blir enda mer innbydende for både natteravnene og ungdommene. I tillegg ønsker de å kunne tilby lett servering.

–  Vi ønsker at ungdommen skal vite at hit kan de gå hvis de trenger en voksen å snakke med, hjelp i en vanskelig situasjon eller bare noen å være sammen med. Det skal være et trygt samlingspunkt.