Kraftriket støtter den lokale innsatsen

Naturglede og friluftsliv står i fokus når Grevsgard og Hallgrimsfjell Sti og Løypelag jobber  for å forbedre tur- og løypetilbudet i området.

Med en dedikert innsats fra frivillige og støtte fra Kraftriket på 10.000 kroner, tar løypelaget skrittet mot å skape minneverdige opplevelser for både lokalbefolkning og hyttegjester.

– Vårt opphav springer ut fra et ønske om å sikre best mulig tur- og løypetilbud, sommer som vinter, forteller Eirik Olafsson i Løypelaget.

Frivillighet er gull verdt

Å opprettholde og forbedre løypene har vært en kollektiv innsats, drevet av et team på rundt 70-80 aktive frivillige som deltar i dugnader, forteller han og skryter over innsatsen til de frivillige..

– Denne gruppen har investert timer med arbeid for å gjøre løypene tryggere og mer tilgjengelige, inkludert opprydding av trasser, bygging av klopper og drenering, sier han og fortsetter:

– Dette har resultert i flotte skiløyper som nås med tråkkemaskin, og som kan nytes fra slutten av november til midten av mai.

En pause i marka

En viktig del av friluftsopplevelsen er muligheten til å ta en velfortjent pause ute i naturen.

Derfor ønsker Grevsgard og Hallgrimsfjell Sti og Løypelag å plassere ut benker og benkebord langs stiene og løypene.

– Vi har klart å få plassert ut noen få benker, men ønsker å få supplert opp med noen flere. Disse fungerer som et fint turmål og gir både familier og enkeltpersoner muligheten til å nyte en koselig matpause i vakre omgivelser, sier Olafsson.

Med støtten fra Kraftriket kan løypelaget nå realisere dette målet raskere.

– Når folk bruker marka og er ute på tur, alene eller sammen med venner eller familie, er det jo ekstra hyggelig å kunne sette seg ned og ta en velfortjent matpause. Koselige matpauser ute på tur er en stor del av turopplevelsen. Derfor velger vi å støtte løypelaget med 10.000 kroner slik at det kan få dette på plass langs stien, sier May Britt Andersen fra Kraftriket.

Olaffson takker for støtten og dens betydning for løypelaget.

– Pengegaven fra Kraftriket-fondet gir oss mulighet til å raskere kunne få på plass noen fine turmål i form av flotte rasteplasser.