Hjerterommet- gir lyspunkt for mange

❤️Kraftriket ønsker å gi en varmende gave til lokale barnefamilier i Vikersund, og bidrar nå med 10.000 kroner fra vårt julefond til Hjerterommet i Vikersund.

– Hjerterommet! Altså, bare navnet sier jo alt. Dette er en gjeng som virkelig brenner for at andre skal få en litt bedre hverdag og få lyspunkt i hverdagen, sier Jørn Braathen i Kraftriket.

For Anita Andreassen kom gaven på 10.000 kroner som en stor overraskelse.

– Det var helt fantastisk, og det betyr utrolig mye for oss. Da jeg fikk telefonen om at vi får 10.000 kroner måtte jeg stoppe bilen og gråte, sier hun tydelig rørt.

Hjerterommet i Vikersund drives i dag av seks frivillige, som i utgangspunktet ønsket å hjelpe flyktninger fra Ukraina med klær, sko og utstyr.

– I dag er de fleste flyktningene godt ivaretatt av kommunen. Men nå er det Ola Nordmann, den vanlige mannen i gata, som sliter. Den voldsomme prisstigningen har rammet barnefamilier ekstra hard, forteller hun.

Derfor valgte Hjerterommet i Vikersund å fortsette arbeidet med å samle inn klær, sko og utstyr. Men nå kan alle som sliter økonomisk spørre om hjelp.

– Når alt blir dyrere, så rammer det mange. De som før klarte seg greit, har nå blitt «nyfattige» og må for aller første gang søke hjelp. For denne gruppen er det kanskje ekstra vanskelig, forteller hun.

Andreassen er redd for tabuet rundt det å spørre om hjelp, og frykter at de som sliter lar seg stoppe av skammen.

– Vær så snill og be om hjelp hvis du trenger det. Hos oss kan du komme helt anonymt, og vi har taushetsplikt. Alle skal føle seg velkommen når de kommer til Hjerterommet, sier Andreassen.

Hun forteller at givergleden i Modum har vært enorm, noe som gjør at alle som ber om hjelp kan få nettopp det.

– Jeg har ikke ord for godheten til folk som bidrar med klær i god kvalitet. Mye av det har fortsatt merkelappen på. Ikke minst er vi så takknemlig for bedrifter som bidrar med midler.

Hun oppfordrer samtidig flere bedrifter til å bidra.

– Det er for det meste klær vi trenger, men alt som kan gjøre vinteren litt lettere for noen er fint, sier Andreassen.