Smart lading og effekttariffer

Det skrives mye om de kommende effekttariffene, og hvordan dette vil føre til høyere strømpriser for en vanlig forbruker. Hva betyr effekttariffer, og hva vil det si for deg og meg?

Effekttariff kan sammenliknes med et mobilabonnement med månedlig datamengde. Kort fortalt betyr det at hver strømkunde skal ha et abonnement som er tilpasset hvor mye strøm de vil bruke på en gang. Hvis forbruket overstiger grensen som er satt  resulterer dette i en høyere strømregning (EnergiNorge, 2017). NVE ønsker at effekttariffene skal være med på å utnytte strømnettet på en mer effektiv måte enn det den gjør i dag (NVE 2017).

Enhver kan unngå høyere strømregning ved at man kun bruker tillatt mengde av strømabonnementet. Dette vil føre til utjevning av strømforbruket og man vil unngå effekttopper. Lading av stadig flere elbiler betyr større utfordringer på strømnettet, og effekttariffene skal bidra til å redusere denne utfordringen.

Alle som kjører elbil til daglig, setter gjerne bilen på lading etter endt arbeidsdag, og bilen starter som oftest å lade med en gang. Dette tar noen timer, avhengig av biltype, men som oftest er bilen fulladet før midnatt.

For at du skal kunne bruke strømabonnementet på en mer effektiv måte, har vi sammen med Smartliv utviklet en løsning som heter Smart Lading. Våre smarte hjemmeladestasjoner vil starte lading av din elbil når strømmen er på sitt billigste. Ved å lade Smart unngår du også effekttopper. Du får tilgang til Smart Lading med Smartliv appen. I appen må du foreta tre valg:

  • Biltype og modell
  • Nivå på batteriet når du parkerer bilen
  • Avreisetidspunkt.

Vi sørger for at bilen er fulladet til dagen etter, samtidig som du sparer penger. Vi innhenter strømprisene 24 timer i forkant, slik at vi er helt sikre på at bilen lader når strømmen er billigst.

 

elbillader interfaceelbillader interface


Smart Total pakken vår inkluderer en hjemmesentral, ladestasjon og installasjon. Hjemmesentralen kobles enkelt til bredbåndsruteren med medfølgende ethernet kabel. Det eneste du som kunde må gjøre er å koble til ladestasjonen vår med trådløst nett. Dette er veldig enkelt. Enkelt og Smart.

Se våre hjemmeladestasjoner her

 

Foto: Fotograf Cathrine Dokken