chili + strøm

Som kunde i Chilimobil får du vår BESTE STRØMAVTALE inkludert en rekke fordeler!

Chilideal

Fordi du er kunde i Chilimobil får du en SKIKKELIG BILLIG OG GOD DEAL på strøm: timespot + KUN 1,5 øre/kWh og kr. 49,-/måned inkludert elsertifikat.

Vilkår

Registrer dine opplysninger på kun to minutter og vi ordner resten for deg!

Bestill

Spicy Kundefordeler

Få flere fordeler enn «bare» en god strømavtale:

 • Kraftriket-appen – enklere kundeforhold og unikt verktøy til å redusere strømregningen ved å følge med på pris og forbruk
 • Solcelle – gode og skreddersydde løsninger
 • Gunstig nedbetalingsavtale over strømregningen på varmepumpe, elsykkel, elbillader og robotgressklipper
Se alle kundefordeler

Ofte stilte spørsmål

Bestilling av strømavtale

 • Hva er en timespotavtale?
  Timespotavtale er normalt sett den mest gunstige type strømavtale over tid, og du faktureres for ditt faktiske strømforbruk time for time. Med timespotavtale har du større mulighet til å påvirke strømregningen din ved å bruke strøm på deler av dagen hvor strømprisen er billigere. Prisen bestemmes av børsen Nord Pool hver eneste time, i tillegg kommer påslag og månedlig fastbeløp. I Norge har vi ulike prisområder og du blir fakturert for prisen som tilhører ditt prisområde.
 • Hva er elsertifikater?
  Fra 1. januar 2012 ble det innført elsertifikatplikt på kraftleveranser i Norge i likhet med Sverige som har hatt dette siden 2003. Elsertifikatordningen skal bidra til økt produksjon av kraft fra fornybare energikilder. Målsettingen er 26,4 TWh ny fornybar årlig kraftproduksjon til sammen i Norge og Sverige innen 2020. Hva betyr dette for deg som kunde? Som din strømleverandør er vi satt til å kreve inn elsertifikater på vegne av Staten. Prisen på elsertifikater vil variere, ettersom de omsettes i et åpent marked. Elsertifikatsystemet har fungert i Sverige siden 2003. Basert på prisanslag derfra forventes det at en normalhusholdning må betale ca 0.8-1 øre/kWh eks. mva. Det er vanskelig å si hva priskonsekvensene blir på sikt, fordi den økte kraftproduksjonen kan føre til et overskudd av elektrisitet, noe som igjen kan presse strømprisene ned. Hvorfor elsertifikater? Norge og Sverige har inngått en avtale om å starte et felles marked for elsertifikater fra 2012-2035. Dette gjør landene for å fremme utbyggingen av til sammen 26,4 TWh fornybar energi. Alle nye produsenter av fornybar energi, som vannkraft, vindkraft og bioenergi, kan få selge slike sertifikater. Elsertifikatene omsettes på et marked og blir en ekstra inntektskilde for produsenter av fornybar energi, i tillegg til strømprisen. Dermed stimuleres utbygging av ny "grønn" kraft. Hvem kjøper elsertifikater? Det er vi som strømomsettere som er pålagt å kjøpe elsertifikater på vegne av våre strømkunder. Dette gjelder alle husholdninger, unntatt de som i dag har fritak fra elavgift. Vanlige husholdnings- og bedriftskunder skal ikke selv kjøpe elsertifikater. Det blir i stedet inkludert i strømprisen, slik at kraftleverandør kjøper elsertifikatene. Myndighetene har bestemt hvor mye ny kraft med sertifikater kraftleverandørene må kjøpe. Det første året skal 3% av omsetningen ha elsertifikat, stigende til 18% i 2020. Deretter fallende prosentandel igjen til null i 2035. Når kraftleverandørene viderefakturerer elsertifikatkostnadene til sine kunder, skal kostnader som følger av elsertifikatplikten inkluderes i prisen ved fastpris- og variable kontrakter, og i påslaget ved spotpriskontrakter.
 • Hvor finner jeg målepunkt ID?
  Målepunkt ID finner du på strømfaktura/nettleiefaktura. Målepunkt ID er identifikasjonsnummeret til strømanlegget ditt. Målepunkt ID består av av 18 sifre, og de første sifrene er alltid 7070575000, mens de resterende 8 er unike. Du finner ikke dette nummeret på strømmåleren din.
 • Hvor finner jeg målernummeret mitt?
  Du kan finne målernummeret ditt på strømmåleren din eller på en tidligere strømfaktura/nettleiefaktura.

Om Kraftriket

Kraftriket er en nasjonal leverandør av strøm med lokal tilhørighet. Du finner oss flere ulike steder i Sør-Norge.

Vi er opptatt av gode kundeopplevelser og skal ta vare på alt det positive som ligger i det å være en lokal strømleverandør, med nærhet til kundene og lokalmiljøet. Det er en stor glede for oss å kunne gi noe tilbake, som ved å støtte aktiviteter for barn og unge.

Kontakt oss

anita

Anita Skinstad Bjørnsen

Kundekonsulent, Vikersund

+47 992 89 872

anita.bjornsen@kraftriket.no
anonym

Guro Johansen

Kundekonsulent, Hønefoss

+47 905 11 255

guro.johansen@kraftriket.no
Anonym

Marte Rye

Kundekonsulent, Fagernes

+47 416 34 967

marte.rye@kraftriket.no