Kraftriket tilbyr nå langsiktige fastprisavtaler på strøm for store og små næringskunder. Lurer du på om fastpris passer din bedrift? Ta kontakt for et uforpliktende tilbud og en prat med vår bedriftsrådgiver.

Fastpris – fordeler med produktet:

  • Forutsigbar strømpris
  • Treårig avtaleperiode
  • Sikre inntil 100 % av forventet forbruk
  • Oppfølging fra vår bedriftsrådgiver

Hva er fastpris for næringskunder?

 

I november kunne regjeringen presentere ordningen med fastprisavtaler for næringslivet. Fastprisavtalene har som mål å sikre forutsigbarhet for bedrifter/næringskunder i et uforutsigbart kraftmarked.

Som fastpriskunde hos Kraftriket har avtalen din tre års varighet. Bedriften binder et fast volum for hele perioden til kWh-prisen som gjelder ved avtalaleinngåelsen.

Fastpris betyr ikke nødvendigvis «fast pris». Det er viktig å merke seg at bedrifter forplikter seg til å bruke det nøyaktig avtalte kraftvolumet hver time i måneden gjennom hele avtaleperioden.

 

Dersom bedriften bruker mer eller mindre, faktureres avviket i forhold til spotprisen i ditt prisområde. En fastprisavtale kan likevel være gunstig for din bedrift.

Selv om vi i Kraftriket leverer kraften, bestemmer vi ikke hva fastprisen blir per kWh. Prisen settes av kraftprodusentene, og Kraftriket samarbeider med Østfold Energi om å tilby fastprisavtaler for næringslivet i prisområde N05 (Vestlandet).

Merk at prisene og oppstartstidspunkt for fastprisavtalene kan endres fortløpende, og at vi tilbyr et begrenset volum.

Ofte stilte spørsmål om fastpris

  • Hvem passer fastprisavtaler for?
    I hvert enkelt tilfelle må det gjøres en nøye vurdering, og det er viktig at man har rett motiv for å binde prisen. Hvor stort strømforbruk tilpasset avtaleformen har din bedrift, og hvor mye av fremtidig årlig forbruk skal bindes opp til fastpris, er blant annet viktige spørsmål å ta stilling til. Fastpris kan være et godt alternativ for bedrifter som har stort behov for forutsigbarhet. Likevel må man forholde seg til at det inngås en bindende avtale. Dette betyr at den avtalte prisen vil gjelde gjennom hele avtaleperioden, uavhengig av prisutviklingen i markedet.
  • Hva er ulempene med fastpris?
    Energimarkedet svinger og er sårbart for endringer og vær. Dette betyr at vi ikke i dag kan vite hva prisen vil være i neste uke – eller måned.
  • Hvor mye av totalforbruket bør bindes til fastpris?
    Forventet årlig forbruk er et bra utgangspunkt, men bedriften kan også velge å avtale en mindre mengde (kWh) til fastpris.
  • Hva skjer dersom bedriften bruker mer eller mindre strøm enn hva som er avtalt for fastpris?
    Avvik mellom avtalt volum og reelt forbruk vil avregnes hver time per målepunkt etter Nord Pools (kraftbørsens) områdepris. Avviket spesifiseres på din faktura som over- eller underforbruk.
  • Hva hvis bedriften har flere strømmålere?
    Det inngås en avtale om en avtalt mengde strøm per år, per prisområde. Ved målepunkt i ulike prisområder skal det inngås avtaler per prisområde. Dersom bedriften har flere målepunkt i samme prisområde, kan avtalt mengde fordeles etter ønske per målepunkt. Det betinges at sum av avtalt mengde innenfor hvert prisområde er i tråd med totalt avtalt årlig mengde. Ved overforbruk: Avviket i alle timer med høyere forbruk enn avtalt vil vises på din faktura som «Volumavvik overforbruk spotpris» med en vektet gjennomsnittspris for aktuelle timer, samt en tilleggskostnad.
  • Kan fastprisavtalen overføres til ny eier på samme adresse?
    Ja, dersom ny avtalepart aksepterer vilkårene, pris og avtalt forbruk for fastprisavtalen, kan den inngåtte fastprisavtalen overføres.

Vil du vite mer?

Har du spørsmål om fastpris, eller lurer på om fastprisavtale lønner seg for din bedrift? Legg igjen din kontaktinformasjon og vi tar kontakt med deg!